Μιας και το Δέρμα είναι αυτό που λέμε «ζωντανό» υλικό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντιδα για να διατηρήσει με τα χρόνια τη λάμψη του! Πώς όμως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

  • Στην αγορά μπορούμε να βρούμε ειδικά σκευάσματα, όπως κρέμες περιποίησης δέρματος, που είναι ειδικα σχεδιασμένα για να ενυδατώνουν και να διατηρούν το δέρμα προστατευμένο από την ξηρότητα και τις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Αν θελουμε η δερμάτινη τσάντα μας να διατηρήσει το έντονο και ζωηρό της χρώμα , είναι καλό να χρησιμοποιουμε μια στο τόσο και ένα ειδικό προϊόν ανανέωσης χρώματος για δερμάτινες τσάντες.
  • Με την καθημερινή χρήση της η τσάντα είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστεί ή και να σκιστεί. Για αυτό θα πρέπει να εφαρμόσουμε κάποια προστατευτική κρέμα ή ορό για δερμάτινα. Υπάρχει επίσης η επιλογή εφαρμογής κεριού το οποίο θα προστατεύσει το δέρμα και από σχεδόν οποιοδήποτε λεκέ.
  • Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και η γενικότερη αποθήκευση της τσάντας. Αν σκοπεύουμε για παράδειγμα να μην τη χρησιμοποιήσουμε για ένα μεγάλο διάστημα, πρέπει να φροντίσουμε να αποθηκευτεί σωστά σε μια απλή βαμβακερή θήκη.